Udala sam se u subotu, ujutru muž i ja malo duže spavali jer je fešta bila do kasno u noć.

Udala sam se u subotu, ujutru muž i ja malo duže spavali jer je fešta bila do kasno u noć.Muž se prvi probudio oko pola 11 i kaže meni ode sa jaranom na kafu, a da ja jos malo spavam. I ležala ja do pola 12. Pošto živimo sa svekrvom i svekrvom, ustajem ja, oni piju kafu u dnevnoj. Pozdravim ih, oni ništa.

Kontam, nisu se razbudili. Priđem opet pitam šta ćemo ručku, svekrva okrenu glavu od mene. I vratim se ja u sobu ništa mi nije jasno.

Kad za pola sata eto nje u moju sobu. Kaže da ti kažem nešto: Mi nismo navikli da se u našoj kući spava do 11,mi smo čestita porodica šta će komšije reći, pa da znam za ubuduće, da ustajem ranije. Mužu rekla kaže on ma ignoriši ih, a ja ne znam kako da se ponašam sada.

 

To je jedna lijepa epizoda u mom životu, u najboljem sjećanju imam sve te priče…”

Zorica Brunclik ima višedecenijsku karijeru kojom se može pohvaliti, a sada je otkrila kolika joj je čast bila da pjeva za predsjednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita

Na nekom od svojih nastupa Titu, a možda i među prvima i rekao mi je orkestar: “Znaš, pevaš “Obrane su jabuke rumene”, “Berem grožđe, biram tamjaniku”, “Odakle si, sele”, tako nešto, izvorne, te tri tokom dana i to je to”. Prvo nisam znala otkud ja tu, ali kažu: “Kabinet predsjednika Jugoslavije ovdje, šef protokola”, mislim umreš ne mjestu, to je bilo vrijeme za umiranje – počela je priču Zorica.

– Sjećam se da su bili vinogradi kod Smedereva i ošišana trava, sad je vidim, on je od nas, ti stolovi gdje je sjedio, bio je udaljen jedno 20 mestara po mojoj procjeni, a mi smo bili kao šator natkriveni zbog sunca. Krenula sam da pjevam i vidim ga kako, onim crvenim tepihom, ide pravo prema meni. Da smo mogli svi da se povučemo negdje, ali bio je zid. Sad zatečeni, cijeli taj orkestar, i on prilazi meni i pruža mi ruku da se upoznamo – ispričala je Brunclikova i dodala:

zorica-2

– Ima li potrebe da kažem da poslije tri dana nisam prala ruke? Inače sam ljevoruka tako da nije bilo potrebe da je koristim. Pozdravili smo se i on mi je rekao: “Da li Vi imate neku svoju pjesmu?”, kažem: “Da”, on: “Nemojte više da mi pjevate, koga god dovedu od mladih pjevača koji umiju da pjevaju, svi mi pjevaju “Berem grožđe, biram tamjaniku” i sve neke izvorne. Ako imate, otpjevajte mi. Kako se zove pjesma?”, kažem: “Ne daj da nas rastave” i otpjevala sam mu tu pjesmu. Ne sjećam se ni kako sam otpjevala ni kako je bilo. To je bio prvi put kod njega, a bila sam 16 puta i pevala na raznim prigodama, sa raznim gostima, bila sam recimo kada je bila Elizabeta… – rekla je Zorica, a zatim otkrila kako je izgledalo kada je helikopter došao po nju kako bi pjevala Titu.

– E sad, dolazimo u Pulu, imala sam koncert u Pulskoj Areni, tada su bile one velike grupe pevača i samo je došao helikopter koji je zabrundao onde, čak nisam ni naslutila, bila sam u garderobi i rekli su onako vojnički: “Molim Vas, da krenete sa nama” – priseća se Zorica i nastavlja:

– I onda smo odletjeli na Brijune. Sjećam se te vožnje u tom helikopteru, kad god gledam neki akcioni film kad oni treba da izlete iz helikoptera nešto se drže, oni ih guraju otpozadi, mislila sam da će i oni mene tako da istresu (smeh). To je jedna lepa epizoda u mom životu, u najboljem sjećanju imam sve te priče – ispričala je Zorica.

Brunclikova se prisjetila i jedne anegdote sa haljinom koja se dopala i Jovanki Broz, ali u nju, kako joj je rekla, nije mogla da stane.

– Znala sam da ću pjevati kod njih, bila je modna revija gde je modna kreatorka baš sve i svašta je šila, božanstveno i otišla sam da kupim haljinu baš za tu priliku da je imam. Kad sam se pojavila u toj haljini, Jovanka mi je prišla i rekla: “Nisam mogla da stanem u nju”. Tada sam bila kao violina, sada sam kao kontrabas. Ona je rekla: “Meni su pokazivali cijelu tu kolekciju, mnogo mi se dopalo”. Imam sliku sa njima, koju Miroljub i ja često gledamo, tada sam bila crnka – zaključila je pjevačica.