“STIŽU VIJESTI, LOMIM SVE, VRIŠTIM U TIŠINI, ŽIVOT SVIH NAS PRESTAJE”: Potresna i bolna ispovijest ćerke Siniše Mihajlovića

Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović preminuo je danas u 53. godini, trogodišnje borbe sa leukemijom.

Proslavljeni fudbaler Siniša Mihajlović 2019. godine je sasvim slučajno otkrio da boluje od leukemije. Tada je počela bitka za život u kojoj je Miha pokazao svoju neustrašivu prirodu i nevjerovatnu hrabrost. U najtežim trenucima mu je porodica bila najveća podrška i izvor snage, a njegova bolest ih je samo još više ujedinila.

 

Godinama je živio u srećnom braku sa prelijepom suprugom Arijanom, a kruna njihove velike ljubavi su, čak petoro djece. Osim toga, Siniša je imao i vanbračnog sina.

Naime, dok se Mihajlović liječio, njegova ćerka Viktorija napisala je knjigu “Siniša, moj otac” u kojoj je otkrila kako se njen tata borio sa leukemijom. Između ostalog, opisala je i moment kada je saznala strašnu dijagnozu.

“12. jul 2019. godine, odmah nakon večere. Neću zaboraviti taj datum dok sam živa. Mamin telefon zvoni, s druge strane je on, moj otac, moj Bog. On objašnjava da je uradio neke testove, ne rekavši nam prethodno ništa, jer je imao čudnu groznicu i osjećao se umorno. Dakle, podsjećam – govorimo o mom ocu. O čovjeku koji je prije toga igrao fudbal, veselio se, trčao, trenirao s ekipom, šutirao i nikada nije stajao na jednom mjestu. A to sve nije radio prije mnogo godina, već samo tri dana prije tih prokletih simptoma.

Stižu vijesti. Bilo je kao da sam već sve to znala. Povlačim se, gledam porodicu, život svih nas prestaje. Ne čujem ništa, ni ne doživljavam te riječi: bolest, leukemija, liječenje, posjete, bolnica, press konferencija… Ne čujem ništa. Razbijam sve što mi dođe pod ruku, vrištim, ali uprkos tome kao da nisam pustila glasa.

Vrištim u tišini koliko mi je teško. Osjećam kiselinu u želucu, kao da ću povratiti. Luda sam od bola. Mama odluči da pozove tatu. Ne znam kako, ali oni uspijevaju da zaustave moj bijes. Uzimam telefon, lijem beskrajne suze, i samo kažem: ‘Tata, volim te.” On mi samo odgovora: “Volim te, a sada te molim da budeš jaka kao i tvoj tata”, napisala je pre skoro dve godine Viktorija.

Kada je Siniša prvi put pobijedio bolest, njegova druga ćerka Virdžinija je istakla kako mnoge stvari za nju više nisu iste.

“Do tog trenutka imali smo idealan život. Sada na sve gledam na potpuno drugačiji način. Cijenim neke male stvari koje su mi donedavno bile potpuno normalne, kao što je zajednički nedeljni ručak. I vrijeme koje provodim s ocem ima potpuno novu vrijednost – zaključila je tada.

(Stil)