Saveznik u borbi s bradavicama

Svi znamo da je češnjak veoma zdrava namirnica te da nam može biti od koristi kod brojnih zdravstvenih tegoba. Rabimo ga kod prehlade, kandide, za snižavanje krvnog tlaka itd., ali njime možemo pokušati skinuti i bradavice na bezbolan način.

Bradavice ili veruke su promjene na koži koje nastaju zbog djelovanja humanog papilomavirusa u epidermisu kože. HPV izaziva hiperplaziju epitela i različite promjene na stanicama. Mogu se naći kao pojedinačne promjene na koži ili sluznicama, ali se češće vide multiple bradavice. Izgled i veličina bradavica ovise o tome gdje ih nalazimo, jer mogu promijeniti izgled zbog traumatizacije i iritacije kože. Obično nastaju na prstima i po dlanovima. Mogu predstavljati velik problem napose kod djece.

Trljanje i oblog
Za početak pozorno i detaljno operite ruke antibakterijskim sapunom, a ako na rukama imate posjekotine ili ogrebotine, prekrijte ih flasterima, jer su virusne bradavice zarazne.

Očistite i oljuštite jedan češanj češnjaka i presijecite ga napola, uzdužno.

Prerezanom stranom premažite bradavice i potrudite se da istisnete što više soka iz češnja, a isto tako pripazite da ne zahvati zdravu kožu. Trljajte bradavice 90 sekundi.

Potom oljuštite novi češanj, presijecite ga i postavite direktno na bradavicu pa umotajte zavojem i ostavite tako preko noći. Postupak ponavljajte svaku večer dok bradavica ne pocrni i otpadne.

Savjet:

Miris češnjaka odstranit ćete tako što ćete ruke oprati i protrljati o nehrđajući čelik (pribor za jelo ili sudoper).

izvor dnevno.hr

The post Saveznik u borbi s bradavicama appeared first on Balkan Plus.