PRVI SNIMCI SA MESTA KRVOPROLIĆA U BRISELU Vlasti izdale dramatično upozorenje, opasnost je velika (VIDEO)
Centar Brisela je blokiran nakon pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje dvoje ljudi, a više ranjeno. Vlasti su donijele odluku da nivo bezbjednosti zbog opasnosti od terorizma podignu na najviši nivo.

I dalje se traga za napadačem koji je sebe proglasio pripadnikom Islamske države i koji se oglasio nakon napada i rekao da je “pobio nevjernike”.

U napadu je stradalo dvoje državljana Švedske, najvjerovatnije navijača, koji su večeras došli da bodre svoju reprezentaciju na utakmici protiv Belgije.

Prema prvim informacijama, napadač je stigao u centar na skuteru i otvorio vatru iz automatskog oružja. Izvještaji govore da je jedan čovjek ubijen na ulici, a drugi u crnom automobilu nekih deset metara dalje. Kraj njega je bio još jedan muškarac koji je teško ranjen.

Čitav kvart blokirala je policija koja vrši uviđaj, a vlasti su uputile apel građanima da budu izuzetno oprezni.

O napadaču se u ovom trenutku malo zna. Na društvenim mrežama se predstavlja kao Slajem Sluma, a u video snimku koji je postavio nakon napada priča na arapskom jeziku.

Lokalni mediji prenose da je tokom dana na mrežama postavio status u kojem govori o ubistvu muslimanskog dječaka u Čikagu te da bi to bilo proglašeno za teroristički napad da je u pitanju hrišćansko dijete.