DŽEKO BRUTALNO ISKREN NAKON DEBAKLA OD RONALDA I DRUŽINE: Ne možemo više…
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je pretrpjela težak i uvjerljiv poraz od Portugala koji je potpuno zasluženo slavio rezultatom 5:0.

Nakon utakmice izjavu za BHT1 dao je i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

“Došli smo u takvu situaciju da nam je večeras protiv protivnika kao što je Portugal trebala pobjeda. Utakmica protiv Lihtenštajna nas je zavarala. Kad primiš gol u 3. minuti noge se same počnu tresti. Prelagano smo primali golove zbog individualnih grešaka. Ne možemo više ovako. Kako je počelo na kraju je dobro i prošlo. Ova utakmica selektoru može pomoći da u budućnosti vidi šta i kako. Protiv ovakvih ekipa nije dobro igrati otvoreno, jednostavno im nismo dorasli”, rekao je Dijamant na čijem se licu moglo vidjeti veliko razočarenje.

“Nije nikad lako kad se izgubi. Jedini put koji nam je ostao je preko baraža. U ostale dvije utakmice nam je ostalo da vidimo na koga se može računati. Valjda ćemo u tom play offu biti svi kompletni i probat ćemo se plasirati na EURO”, dodao je Džeko.

Do kraja kvalifikacija očekuju nas još dvije utakmice. Prvo ćemo gostovati Luksemburgu 16. novembra, a tri dana kasnije ćemo ugostiti Slovake.