DJEČAK-UBICA PROGOVORIO! Ovo je bio OKIDAČ zbog kog je odlučio da krene u MASAKR – rečenice koje je izgovorio ŠOKIRALE i istražitelje

Prošlo je 40 dana otkako je Srbiju pogodila vijest o jezivom masakru koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio dječak ubivši devet svojih drugova i radnika obezbjeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove. Juče se održao pomen žrtvama ispred škole, a ono što je ostavljeno na ogradi ispred zgrade je dodatno šokiralo ljude.

Naime, tokom pomena neko je na ogradi ostavio kačket koji na sebi ima metak. Odmah prilikom pronalaska zrna municije obaviještena je policija koja je uklonila potencijalnu prijetnju.

Kako portal Republika.rs saznaje, policija istražuje da li je metak poruka osvete, kao i ko je taj neko ko želi da poruči da će biti osvećene žrtve Koste Kecmanovića.

Prema novim saznanjima, policija nadzire majku dječaka ubice, kao i njenu kćerku.

Inače, nakon saslušanja majke dječaka, određena joj je zabrana napuštanja zemlje zbog istrage koja se protiv nje vodi, a kojom će se utvrditi da li je prema sinu počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Roditelji ubijenih i povrijeđenih učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, spremaju tužbe protiv oca i majke dečaka (13), koji je 3. maja počinio masakr u ovoj beogradskoj školi.

353830719-943553493584910-5497526008101077189-n

Kako navodi dobro obaviješten izvor, roditelji žrtava već su angažovali advokate, koji pripremaju privatne tužbe.

– Neutešni roditelji žrtava iz škole na Vračaru odlučili su da potraže pravdu na sudu i tužiće roditelje dečaka koji im je naneo nezamislivu patnju – kaže izvor i dodaje:

– S obzirom na to da dečak koji im je usmrtio decu nije krivično odgovoran jer u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina, i njemu po zakonu ne može da se sudi, majke i očevi ubijenih i ranjenih odlučili su da sami pokrenu postupke pred sudom.

Da podsjetimo, i dječak je progovorio nakon masakra. Mukotrpan rad istražitelja koji rade na slučaju se isplatio te je dječak-ubica izgovorio par rečenica u kojima je čak otkrio i potencijalni motiv masovnog ubistva koje je počinio.

– Dečak je rekao da je ključni trenutak bio kada mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mu je bilo potrebno za krvavi pir – pištolj i Molotovljeve koktele – bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao mu da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen, likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija.

Na sve to je dodao da mu je jedino žao što ne može da vidi majku kako pati. I da mu je žao što nije vidio to kad je saznala šta je uradio! Maltene je time rekao da je to motiv masovnog ubistva koje je počinio.