ZIMI NIKAKO NE SUŠITE VEŠ U ZATVORENOM! EVO KAKO TO LOŠE UTIČE NA ZDRAVLJE, NISTE NI SVJESNI POSLJEDICA

Vlaga iz mokre odjeće koja se suši u kući može izazvati rast buđi.

Tokom hladnijih dana, rijetko ko otvara prozore dok se veš suši, a to je od velike važnosti ukoliko želite da održite svoju kuću.

Tokom zime grijanje je uvijek pojačano više nego tokom ostalih godišnjih doba, a kada ga kombinujemo sa vlažnim vešom, stvara se mnogo kondenzacije, jer držimo prozore zatvorene tokom zime, tako da je prirodno da nedostaje ventilacija. Ova kondenzacija počinje da prodire u zidove, tepihe i namještaj – rekao je Paul Džibens, agent za nekretnine.
Osim toga, u stanu može nastati i buđ.

Vlaga i buđ mogu da izazovu respiratorne probleme, kao što su kašalj, curenje iz nosa i kihanje, što se potencijalno može razviti u mnogo ozbiljnije respiratorne bolesti – tvrdi Paul.
Kako spriječiti buđ?

Postoji pet jednostavnih načina da se vaš veš suši na bezbjedan način.

Poboljšajte protok vazduha

Ako veš sušite u zatvorenom prostoru, postavite svoju prostirku negdje sa dobrim protokom vazduha kako biste izbjegli nakupljanje kondenzacije. Jednostavan način da to uradite je otvaranje prozora na po 15 minuta makar, što takođe poboljšava kvalitet vazduha u vašem domu.

Odvlaživač vazduha

Ako ipak ne želite da hladite svoj prostor, odvlaživač vazduha je još jedna opcija za brzo i bezbjedno uklanjanje vlage iz kuće i odjeće. Osim toga, poznato je da odvlaživači vazduha ublažavaju alergije.

Prava doza veša

Mnogi od nas to rade: trpamo što je više moguće veša u mašinu za pranje, samo kako bismo spriječili puštanje još jednog pranja. Prekomjerno punjenje mašine za pranje veša može ostaviti vašu odjeću vlažnom kada je izvadite, što značajno produžava vrijeme sušenja.

Prostor za stvari

Nemojte stavljati svu svoju odjeću na mali stalak za sušenje i ne postavljajte odjevne komade tik jedan uz drugi.

Mašina za sušenje veša

Mašine za sušenje veša su savršen izbor za zimske mjesece jer brzo i efikasno suše odjeću, bez obzira na vremenske prilike.

hayat