ZBOG 2 GREŠKE KOJE SVI PRAVIMO NI BOTOKS NI KREME NE MOGU UKLONITI BORE: Dermatolog otkriva zbog čega ubrzano starimo

S godinama, naša koža postaje sve manje otpornija na spoljašnje faktore koji utiču na njen izgled, a koji takođe mogu ubrzati proces starenja. Dakle, pojedine navike koje svakodnevno praktikujemo u velikoj meri nam mogu “dodati” godine, odnosno učiniti da izgledamo starije.

Dermatološkinja Tatjana Egerova upozorava na navike koje dovode do ubrzanog starenja kože, a prema njenim rečima zračenje računara ili tableta može da izazove proširene pore, bore i hiperpigmentaciju kože, poznatu kao melazma, piše Lepa i srećna.

Nega kože

“Melazma koja nastaje zbog ovoga se gotovo ne razlikuje od melazme izazvane ultraljubičastim zračenjem”, objasnila je doktorka.

Ona ističe da je krema sa zaštitnim faktorom od velikoh značaja, te da je trebala nanositi i u zatvorenom prostoru.

Trljanje očiju

Ona je naglasila da je jako važno da se posveti pažnja i nezi vrata i dekoltea, i da je pored onih za sunčanje, neophodno koristiti i hidratne kreme i retinol. Ona je istakla da najčešće grešimo kada trljanjamo oči rukama

“Možete oštetiti krvne sudove, što će dovesti do pojave podočnjaka i bora“, istakla je doktorka.

Tuširanje vrelom vodom

“Poznato je da sunce izaziva prevremeno starenje kože i ozbiljno oštećuje lice kada nije zaštićeno kremom za sunčanje,a podjednako su štetne i tople kupke. Čest kontakt sa toplom vodom dovodi do oštećenja površinskog sloja kože, a takođe izaziva suvoću i iritaciju kože “, upozorava dermatološkinja i savetuje da temperatura vode treba da bude nešto viša od telesne temperature, a nakon kupanja potrebno je namazati kožu.

(still)