U 23. GODINI IMALA JE 298 KILOGRAMA I NIJE MOGLA NI DA SE KUPA NI DA HODA, A ONDA SE ‘OSUŠILA’ I SADA JE NEPREPOZNATLJIVA

Amerikanka Amber Rachdi postala je poznata široj javnosti 2015., a njena transformacija svojevremeno je šokirala naciju.

U tom trenutku ona je imala 23 godine i nevjerovatnih 298 kilograma!

Amber nije mogla da stoji duže od 30 minuta, a najčešće je bila vezana za invalidska kolica i njene mogućnosti u životu bile su vrlo limitirane. Finansijski je zavisila od roditelja sa kojima je i živjela, a iako je imala dečka i on je bio spreman da joj pruži podršku, njihov odnos je puno trpio.

Ova brineta nije mogla ni da se okupa normalno, a čak i silazak niz stepenicu predstavljao je pravu avanturu – morala je da niz njih spušta sjedeći.

Amber je podvrgnuta operaciji želuca, a počela je i da posjećuje terapeuta kako bi ustanovila šta je to nagoni da uživa u neumjerenim količinama hrane, čak i kada nije gladna.

Do kraja 2015. Amber je uz pomoć stručnog tima (ljekara i nutricionista) smršala 116 kilograma, ali je nastavila svoj proces gubitka na težini.

Ova 31-godišnjakinja danas je plus size model i Instagram influenser – prati je preko 260 hiljada ljudi, a ona otvoreno priča o svojoj promjeni, ali se ujedno zalaže i za ljubav prema sebi, te prihvatanje svojih mana i nedostataka.

Amber nikada nije došla do tačke da bude super vitka, ali je zadovoljna svojom figurom, koju i dan danas uspijeva da održava na daleko normalnijem nivou nego što je to bio slulčaj 2015. godina