SRAMOTA SRBIJE! Direktorka Osnovne škole PLJUNULA na prosvetu zbog Kristijana – para vrti gdje burgija neće!

U Osnovnoj školi “Đura Jakšić” koja se nalazi na Kanarevom brdu, naselju u Beogradu, nastao je pravi skandal kada je direktorka škole napravila nedopustivi propust i svojim prethodnim neinformisanjem dozvolila da se u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi snime kadrovi diskutabilnog sadržaja.

Kristijan Golubović i rep sastav Crni Cerak, snimili su kadrove za jedan projekat na kojem rade, a to je izazvalo revolt i bijes kod roditelja djece koja pohađaju ovu školu, te su najavili i protest u dvorištu ovog objekta, za danas. Tim povodom, mediji su kontaktirali sa direktorkom škole, koja se na pomalo sraman način branila i pravdala.

Cijela Srbija osudila je Golubovića, ali i direktorku škole Tamaru Jelić, a reagovalo je i Ministarstvo prosvjete koje je zatražilo od prosvjetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u školi.

Foto: Srbija Danas

– Srna Lango me je pozvala za vreme uskršnjeg raspusta da ustupim učionicu na par sati zbog inventara, u svrhu snimanja spota grupe „Crni Cerak“, za koju nisam ni znala da postoje jer, kako mi je rečeno, oni promovišu borbu protiv nasilja i na svoj način prezentuju devijantno ponašanje mladih u društvu, pa na taj način govore da tako ne treba da bude. Ideja mi je bila okej, predložila sam da to bude za vreme raspusta, njima nije odgovaralo iz tehničkih razloga, pa smo se dogovorili da to bude posle četiri sata jer su dva sprata slobodna i nemaju nikakav kontakt s mlađim osnovcima čija nastava je bila pred kraj, a stariji đaci idu samo u prvu smenu – objašnjavala je direktorka koja se očito nije ni raspitala o projektu, ali je brže bolje pohitala da prihvati ponudu. Dodaje da im je ustupila prostor, te da su doveli djecu koja su im bila statisti u spotu, a koja se vide na snimcima koje je objavio Golubović.

– Otišla sam kući na kratko, a onda me pozvala tetkica i rekla da je Kristijan došao u školu. Iznenadila sam se, pozvala sam Srnu da je pitam, ni ona nije imala pojma, vratila sam se u školu, Kristijan je već otišao, nikakvih incidenata nije bilo, ispred je bilo nekoliko dece koja su mu tražila autogram i želeli su da se slikaju s njim. Nisam ga zatekla, rekla sam momcima iz benda da je trebalo da mi kažu za Kristijana. Rekli su: „Kakve veze ima, on je glumac u spotu“. Rekoh, trebalo je drugačije, ali sad je gotovo“ – ispričala je vidno uznemirena, a potom nastavila priču.

oto: Srbija Danas / Saša Džambić

– Sve je bilo završeno u najboljem miru. Nikakvih incidenata nije bilo, momci su bili skroz kulturni i pristojni, spakovali su se i otišli. Sutradan sam, kad sam već znala šta će se desiti, zvala Ministarstvo, obavestila Sekretarijat i školsku upravu, tako da očekujem inspekciju sutra, promakli su mi neki detalji i to je to. Deca nisu učestvovala, svi su bili kulturni i fini, tako da je to to. Šta da radim, tako je kako je. Put do pakla popločan je dobrim namerama. U glavi mi je bila dobra ideja – završila je svoje obraćanje za medije direktorka pomenute vaspitno-obrazovne ustanove.

Što se tiče večerašnjeg protesta koji su roditelji zakazali u školskom dvorištu, direktorka kaže da ne zna za to, ali da će biti održan redovni sastanak Savjeta na kom će iznijeti objašnjenje o ovom incidentu.