Smanjila je račun za struju uz samo jedan trik

Jedna korisnica TikToka otkrila je trik za smanjenje računa za struju uz koji će i kuća biti toplija.

Da bi izbjegli visoke račune za električnu energiju, ljudi se na sve načine trude da smanje potrošnju i na taj način uštede. Dobra izolacija u kući može biti od velikog značaja i osigurati dom od hladnoće tokom zimskih dana, a samim tim potrošnju struje svesti na minimum.

Postoje mnoge stvari koje oduzimaju veliku količinu toplote, kao što su loša stolarija, tanki zidovi, ali i prostor između dasaka, ako imate drveni pod.
Međutim, jedna korisnica TikToka smislila je način na koji će uštediti na grijanju kuće i dala odličan savjet drugima. Naime, ona je mali prostor između podnih daska koji joj je hladio sobu zatvorila na nevjerovatan način.

– Praznine u vašim podovima mogu lahko uticati na grijanje u vašem domu i to vas više košta. Ovo je super jednostavan i jeftin način da se to riješi. Male promjene se računaju!- pisalo je u opisu njenog video snimka.

Žena je uskom spužvom ispunila pukotine između podnih dasaka, te na taj način zaustavila strujanje hladnog vazduha kroz pukotine.-Punim samo one velike gdje mogu osjetiti hladan vazduh. To će barem spriječiti dolazak hladnog vazduha odozdo- objasnila je ona.Mnogi su bili oduševljeni njenom dosetljivošću i pozitivno komentarisali ono što je uradila.

hayat.ba