Oteo taksistu pa mu bombom zapretio da ga vozi u Vinjište! Kad je pao samo ovo ponavljao

* 8 mrtvih, 14 ranjenih, potvrdio MUP

* Saznajemo, najmlađa žrtva ima samo 15 godina

* Osumnjičenom za masakr pretresena i vikendica, policija našla čitav arsenal

MLADENOVAC – Policijska potera za U. B. (21), koji se sumnjiči za sinoćnje masovno ubistvo u selima kod Mladenovca uspešno je okončana jutros nešto posle 8 časova, kada su ga jake policijske snage locirale i uhapsile blizu Kragujevca.

On se sumnjiči da je u krvavom piru usmrtio 8 ljudi, 14 ranio, a 7 ih je u kritičnom stanju.

Uroš B, osumnjičeni za noćašnji masakr u selima kod Mladenovca lociran je i uhapšen blizu Kragujevca. Prvo je javljeno da je pronađen i uhapšen u naselju Grošnica kod Kragujevca. A potom su objavljeni i detalji njegovog bega posle krvavog pira u tri mladenovačka sela.

Oteo taksi i taksistu, pretio mu bombom

Posle samo 9 sati od masakra, policija ga je uhapsila u mestu Vinjište gde se krio. On je u međuvremenu oteo taksi i taksistu koristeći ručnu bombu i tako prisilivši taksistu da ga vozi kod prijatelja u Vinjište.

U taksiju koji je oteo, prema tvrdnjama pojedinih medija, navodno je bila i trudnica koju nije navodno nije ubio samo zato što je ostao bez municije.

Podsetimo, pucao je na tri lokacije – u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin i sejao smrt iz automatskog oružja ubijajući nedužne ljude. Ranjeni koji su dovezeni u Urgentni u stabilnom su stanju posle ukazane lekarske pomoći.

1 / 9 FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Osumnjičeni ima krivični i prekršajni dosije u vezi sa kršenjem Zakona o oružju i municiji. Među 8 poginulih su mladi policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. Pucao je i u nedužnu decu.

NAJNOVIJA DEŠAVANJA IZ ČASA U ČAS MOŽETE PRATITI I NA KURIR TELEVIZIJI

Jutro posle nezapamćenog masakra, koji je usledio dva dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, potera je nastavljena a na terenu su bile masivne policijske snage – skoro 1.000 pripadnika MUP-a učestvovalo je u potrazi za teroristom. I akcija Vihor bila je još na snazi.

15.15 – Pogledajte arsenal oružja pronađen u vikendici masovnog ubice iz Mladenovca. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio. On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila. Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka, 25 komada karabinske municije. Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, Uprave saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu. U toku je dalji rad policije i tužilaštva.

12.46 – Šta znače simboli na majici u kojoj je uhapšen masovni ubica iz Mladenovca. Ppredsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti koje je usledilo posle hapšenja vinovnika stravičnog zločina objasnio i šta se sve do ovog časa saznalo o njemu, ukazavši i na majicu koju nosi i koja na sebi ima nacistički simbol.