“ORGANIZAM JOJ IZGLEDA KAO DA IMA 70 GODINA”: Ovu tešku bolest ima Bulatova žena – Saznala prije 2 dana, lijek ne postoji

Pjevač Marko Bulat oglasio se prvi put nakon drame koja se prije dva dana odigrala u njegovom porodičnom domu.

Marko Bulat prije dva dana je u policiji prijavio suprugu Mariju za nasilje, ali se za medije, sve do sada, nije oglašavao. Odlučio je da, ipak, prekine tišinu i da nakon supruge i on iznese svoju stranu priče.

Kako je prethodno za medije ispričala Marijina prijateljica, njih dvoje su navodno već duže vrijeme imali probleme u braku, a pjevač je sada naveo da je svađa izbila nakon što je njegova supruga saznala da, pored hronične anemije, boluje od još jedne teške bolesti.

“Došlo je do svađe jer ja nisam u datom trenutku legao pored nje da je uspavam u tim bolovima, u tom jadu koji ima, i muci. Bio sam tu, ali nisam uspio da je uspavam i da budem adekvatan, da je smirim, da je utješim, da joj kažem da će biti sve dobro, jer je taj dan saznala da ima još jedno oboljenje, vaskulitis, oboljenje krvnih sudova, propadanje krvnih sudova. Ustanovljeno joj je da joj krvni sudovi izgledaju kao da ima 70 godina”, ispričao je Bulat danas gostujući u jutarnjem programu na TV “Pink”.

Vaskulitis je autoimuna bolest krvnih sudova i podrazumijeva upalu, inflamaciju krvnog suda, koja je nekada praćena i umiranjem ćelija. Može biti veoma opasna, jer organi i tkiva ne dobijaju dovoljne količine krvi.

U najtežim vidovima ove bolesti dolazi do oštećenja koja nekada zahtjevaju i amputaciju ekstremiteta. Kako stručnjaci naglašavaju, još uvijek ne postoji lijek za ovu autoimunu bolest, ali zdrave životne navike i prestanak pušenja mogu biti od velikog značaja u procesu držanja vaskulitisa pod kontrolom.

Lečenje različitih vrsta vaskulitisa zavisi od težine simptoma bolesti i stepena zahvaćenosti organa, a cilj je da se u najkraćem roku prekine zapaljenje i postigne dobra kontrola oboljenja.

Marija Bulat pored toga pati i od hronične anemije, o čemu je ranije govorila.

“Terapije ću morati doživotno da primam, imam dosta dijagnoza, mogla bih da vam slikam sve i da vam proslijedim, ali hajde da ne pričamo o tome. Tri porođaja su učinila svoje, savjetovala bih sve žene da se redovno pregledaju. Imam problem sa limfama i tešku anemiju, odlažem hospitalizaciju koliko god je to moguće”, pričala je ona za “Alo”.