NISTE NI SVJESNI KOLIKO JE ZDRAVO: Kašika jabukovog sirćeta prije spavanja uklanja čak 10 tegoba

Jabukovo sirće ima mnogo dobrih svojstava, neka dobro znamo, ali, postoje i ona koja nisu baš toliko poznata.Ovih deset dobrih svojstava jabukovog sirćeta možete maksimalno iskoristiti tako što ćete popiti jednu kašičicu prije spavanja, i ubrzo će vam vjerovatno to postati navika!

1.Tretirajte bol u grlu sa jabukovim sirćetom.Ono ima antibakterijsko dejstvo i stvoriće kiselo okruženje. Samo progutajte kašičicu jabukovog sirćeta sat vremena prije nego što odete na spavanje, a zatim još jednu pola sata pred spavanje. Posljednju kašičicu konzumirajte neposredno prije nego što legnete u krevet.

2.Riješite se neprijatnog jutarnjeg zadaha.Jabukovo sirće ubija bakterije i bacile koji uzrokuju neprijatan zadah u vašim ustima.

3.Povratite kiselinu u želucu
Pomiješajte kašiku jabukovog sirćeta sa vodom i popijte taj rastvor sat vremena prije spavanja.

4.Spriječite lošu probavu
Ispijanjem mješavine sačinjene od meda, kašičice jabukovog sirćeta i vode pola sata prije odlaska u krevet pokrenućete rad probavnog sistema i spriječiti zatvor.

5.Visok nivo šećera u krvi je najčešći uzrok nesanice
Jabukovo sirće povećava senzitivnost insulin i smanjuje nivo šećera u krvi. Neposredno prije nego što odete na spavanje, konzumirajte dve kašičice jabukovog sirćeta. Prije nego što pokušate ovu metodu, konsultujte se sa ljekarom, naročito ukoliko koristite lijekove za dijabetes.

6.Bolovi u stomaku
Sipajte kašičicu jabukovog sirćeta u čašu tople vode i dobijenim rastvorom možete riješiti problem sa bolovima u stomaku.

7.Štucanje
Ovo neprijatno stanje nestaće uz pomoć gorkog ukusa jabukovog sirćeta, te se preporučuje da progutate kašičicu organskog jabukovog sirćeta kada počnete da štucate.

8.Problem sa alergijama
Pomešajte kašičicu jabukovog sirćeta u čašu vode i konzumirajte ovu mješavinu neposredno prije nego što pođete na spavanje.

9.Glad prije spavanja
Ukoliko često osjećate glad pre nego što pođete na spavanje, samo popijte mješavinu vode i kašičice jabukovog sirćeta umjesto da posegnete za kaloričnim namirnicama.

10.Sagorite sve što ste u toku dana pojeli pomoću napitka sa jabukovim sirćetom

Sastojci: 2 kašike seckanog peršuna, veća šolja vode, malo cimeta, malo jabukovog sirćeta, kašičica meda, kašičica đumbira, sok od iscijeđenog limuna.

Priprema: Stavite vodu da proključa, dodajte peršun i ostavite da se ohladi. Procijedite, pa dodajte i ostale sastojke.Pijte ovaj napitak svako veče sat vremena pred spavanje, tokom dvije nedelje. Ako želite da nastavite, napravite pauzu od bar 3 dana, pa ponovite.