Kokos rolnice od samo 4 sastojka: Toliko su mekane da se tope brže od čuvenih rafaelo kuglica

Ako volite poslastice sa kokosom garantovano će vam se dopasti i ove rolnice. Predivni sitni kolači koji mogu da se prave na više načina oduševiće svakoga, a potrebna su samo 4 sastojka. Na vama je da odlučite da li će biti crno-bijeli, a mogu i punjeni. Izaberite omiljeni i uživajte u laganoj poslastici, piše Stvarukusa.rs.

Sastojci:

250 g kokosa,380 g kondenozvanog mlijeka,100 g mlijeka u prahu,1 kašika kakaoa

Priprema:

Pomiješajte kokos, kondenzovano mleko i mleko u prahu. Dobro sjedinite i podelite smjesu na 2 jednaka dela. U jedan dio dodajte kakao i dobro promiješajte. Obe smjese podijelite na još 2 jednaka dela. Uzmite bijeli dio i napravite pravougaonik, pa na sredinu stavite crni dio koji ste napravili u obliku valjka. Preklopite belim delom i opet malo rukama oblikujte. Isijecite komadiće. Od druge crne i bijele smjese oblikujte valjak (duži, a tanji), a zatim napravite pletenicu i opet malo oblikujte rukama. Isecite i sve kolačiće uvaljajte u kokos.

Izvor:novi.ba

The post Kokos rolnice od samo 4 sastojka: Toliko su mekane da se tope brže od čuvenih rafaelo kuglica appeared first on Balkan Plus.