Čokoladni cheesecake

Sastojci za podlogu torte:150 grama mljevenog keksa;100 ml mlijeka;100 grama otopljenog margarina ili maslaca;100 grama šećera;100 grama otopljene čokolade za kuhanje

Sastojci za kremu:400 ml vrhnja za šlag;300 grama krem sira;200 grama otopljene mliječne čokolade;130 grama šećera u prahu

Sastojci za preljev:150 grama čokolade za kuhanje;150 ml vrhnja za šlag

Čokoladni cheesecake – priprema: Pomiješajte sastojke za podlogu torte (kekse, mlijeko, otopljeni margarin i čokoladu te šećer) dok ne dobijete ljepljivu, ali kompaktnu smjesu.Podlogu pravilno utisnite u kalup za torte promjera 26 centimetara i stavite u hladnjak da se stisne.

Izradite vrhnje za šlag za kremu, ali ga nemojte previše „istući“. Čim šlag postane čvrst (i ne klizi iz posude koju ste nakratko okrenuli), prestanite s miješanjem.
U zasebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Sirnoj kremi dodajte otopljenu čokoladu, a potom pjenjačom postupno umješajte šlag.Kremu rasporedite preko podloge torte i ponovo stavite u hladnjak.

Napravite preljev za tortu na sljedeći način: u loncu ugrijete vrhnje za šlag na srednjoj tempraturi. Kada smjesa zavrije prelijte je preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada ne otopi do kraja.

Pustite da se preljev malkice ohladi prije nego što ćete ga preliti preko torte.Čokoladni cheesecake stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći.

izvor zadovoljna.hr