BROJSOVA DIJETA OD 42 DANA ZA KOJU JE NAUČNIK TVRDIO DA POTPUNO OPORAVLJA TIJELO: U cijelom procesu su ključna samo 2 koraka

Austrijanac Rudolf Brojs tvrdio je da karcinom živi na čvrstoj hrani unesenoj u tijelo, te da kancerogene ćelije umiru ako pacijent pije samo Brojsov sok od povrća i čaj u roku od 42 dana. Napisao je i knjigu “Brojsov lijek protiv raka: Savjet za prevenciju i prirodni tretman raka, leukemije i ostalih prividno neizlječivih”, koja je prevedena na sedam jezika.

Sa druge strane, VMS za Cancer Research UK ističe da oni ne podržavaju alternativne terapije koje nisu, navodno, poduprte naučnim dokazima. Ali, recenzije vezane za dijete protiv raka iz 2012. naglašavaju da je Brojsova dijeta najviše spominjana, međutim, upozoravaju da ne postoji evidencija za podržavanje ovakvog načina liječenja raka.

Kada je Rudol, koji je cijeli svoj život posvetio pririodnoj medicini, predstavio svoj napitak na jednom kongresu, svi su bili skeptični. Ali, pokazalo se na mnogim primerima pacijenata da nakon njegovog konzumiranja imuni sistem je uspješno počeo da detektuje ćelije tumora. Kod većine se i opšte zdravstveno stanje poboljšalo.

Bez obzira na sve tvrdnje, veoma je važno da ne počinjete sa ovim režimom ishrane bez prethodne konsultacije sa svojim ljekarima, kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

Naime, Brojsova dijeta traje 42 dana i podrazumijeva da je cvekla glavni oslonac ishrane, a uz to se konzumira od napitaka isključivo Brojsov čaj.

Kako se pravi Brojsov sok?

Sastojci:

1 organska cvekla (55% soka)
1 organska šargarepa (20% soka)
1 organski štap celera (20% soka)
1/2 organskog krompira (3% soka)
(krompir nije obavezan sastojak osim kod tumora jetre gde je neophodan)
1 organska rotkvica (2% soka)
Stavljajte u sokovnik jednu po jednu namirnicu i izmiksujte. Čaša soka se konzumira oko 30 minuta, osoba treba da se trudi da što duže zadržava sok u ustima, ne bi li se što bolje razgradio radom pljuvačnih žlijezda. Brojsov sok se konzumira 42 dana. Nakon toga trebalo bi odraditi onkološki pregled i uzeti biohemijske analize da bi se utvrdilo da li pacijent dobro reaguje na Brojsovu dijetu.

Tokom ova 42 dana strogo se zabranjuje brza hrana i ostale namirnice bogate materijama koje iz bilo kog razloga mogu da uspore rad crijeva.

Budući da su neželjeni efekti ove dijete glavobolja i malaksalost, savjetuje se da pacijent prije primjene dijete pripremi organizam tako što će postepeno izbacivati sve namirnice koje su siromašne vlaknima ili bogate glukozom.

Ukoliko Brojsovu dijetu koristite za mršavljenje i detoksikaciju organizma, onda se preporučuje da se iz ishrane izbaci i krompir, jer je bogat ugljneim hidratima. Dok će ostale namirnice poslužiti kao vrsta laksativa. Cvekla, celer i rotkva čiste organizam, obezbeđuju redovno pražnjenje creva i podstiču ubrzano varenje.

Budući da je u pitanju vrlo strog režim, Brojsova dijeta za mršavljenje može se kombinovati sa nekom drugim načinom ishrane koji ne iziskuje toliko strog režim, jer će povrće i dalje obavljati funkciju detoksikacije organizma.

Pored Brojsovog soka, postoji i Brojsov čaj, koji se sastoji od 4 sastojka:

žalfija,
matičnjak,
nana,
kantarion.
Za razliku od soka, kod Brojsovog čaja nema neželjenih efekata.

Brojsov čaj odlično čisti organizam, jača kardiovaskularni sistem, čisti disajne puteve, suzbija pojavu kamena u bubregu, jača imuni sistem i olakšava želudačne tegobe. Ipak, ne preporučuje se u trudnoći.

Način pripreme Brojsovog čaj:

U pola litra ključale vode stavite 1 kašiku žalfije. Ostavite da ključa tako tačno 3 minuta. Nakon 3 minuta, skinite šerpu sa ringle i dodajte po prstohvat nane, matičnjaka i kantariona.

Zatim čaj ostavite da odstoji 10 – 15 minuta. Nakon toga, procijedite ga i sipajte u 2 posude po 250 mililitara. Jednu dozu popijte prije doručka, a drugu možete piti uveče prije spavanja ili večere.

(Stil.kurir.rs)