“4 BIJELE SMRTI” SU KLJUČNE DA BISTE SMRŠAL

Saša Plećević, poznatiji kao doktor Filgud, otkriva šta treba da izbjegavamo ako želimo da smršamo ili održavamo idealnu liniju.

Sa prvim zracima sunca dolaze i neke nove odluke, a na visokom mjestu njihove liste kotira se tema koja mnogima pada teško – mršavljenje. Tragamo za dijetama i posebnim režimima ishrane, često nesvesni da drastičnim promjenama i mjerama rizikujemo zdravlje. Saša Plećević, poznatiji kao doktor Filgud, često upozarava na opasnosti rigoroznih procesa mršavljenja, a za Kurir TV otkrio je šta treba da izbjegavamo.

“Najefikasnija je umjerenost. Izbjegavajte četiri bele smrti: velike količine soli, šećera, masne hrane i bijelog brašna. Najosnovnije stvari za pravilan način ishrane su da znate šta jedete, koliko jedete, kada jedete i na koji način je hrana pripremljena”, rekao je dr Filgud i dodao da treba da se “uobročimo”.

“Da imamo doručak, ručak, večeru. Idealno vrijeme za doručak je u 9 sati, u prosjeku. Od 7 uveče do 9 ujutru ne jesti ništa. Za zdrav život i za kilažu najvažnije je kad legnemo i koliko spavamo. Naša šaka je pokazatelj i mjera za količinu. Pripremajte hranu bez masti, na umjerenim temperaturama. To je suština, umjerenost”, rekao je.

Na pitanje šta misli o autofagiji, dr Filgud je otkrio da je idealna za određene stvari.

“Godine 2016. Japanac je dobio nagradu za tu ishranu u liječenju raka. Jedan period organizam treba da bude bez hrane, ali nikako 20 sati! Time se opet remeti fiziologija organizma. Posljednji obrok u osam uveče, prvi obrok u osam ujutru. Smanjite sve što ste jeli do sad, na pola, šetajte, ubacite fizičku aktivnost, pratite ove savjete i smršaćete. Jedite sve, ali budite umjereni”, naglasio je dr Plećević.